Εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά

Η εργαλειοθήκη “Φτου και βγαίνω!” αναπτύχθηκε ως μια γέφυρα-σύνδεση ανάμεσα σε ένα πρόγραμμα γλωσσικής διδασκαλίας και σε δραστηριότητες βιωματικής μάθησης, που σχεδιάστηκαν για να υποστηρίξουν τους εκπαιδευτικούς.
Το «Βαλιτσάκι», είναι ένα εκπαιδευτικό υλικό πολύγλωσσης υποστήριξης για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών που μιλούν αραβικά και φαρσί και που αρχίζουν να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. Σκοπός του είναι να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε για απλά καθημερινά ζητήματα στο σχολείο και την καθημερινή σας ζωή.
Οδηγός για την/τον εκπαιδευτικό που θα χρησιμοποιήσει το βαλιτσάκι.

Εκπαιδευτικό υλικό για ενηλίκους

Το «Έλα, Πάμε» είναι ένα εκπαιδευτικό υλικό πολύγλωσσης υποστήριξης για ενηλίκους πρόσφυγες που μιλούν αραβικά και φαρσί και που αρχίζουν να μαθαίνουν ελληνικά. Σκοπός του είναι να βοηθήσει στην εξοικείωση με την ελληνική γλώσσα στο αρχικό επίπεδο έως το βασικό επίπεδο.

Υλικό για εκπαιδευτικούς - έρευνες και μελέτες

Σε αυτήν την Έκθεση παρουσιάζεται η Εξωτερική Αποτίμηση της Δράσης Teach4Integration που υλοποιήθηκε, κατόπιν επιλογής στο πλαίσιο ανοιχτού διαγωνισμού, από την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Τα ευρήματα της Έκθεσης αναδεικνύουν σημαντικές διαστάσεις της δράσης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών σε ζητήματα εκπαίδευσης μαθητών με προσφυγικό/μεταναστευτικό υπόβαθρο μιας δράσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της UNICEF με τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων και Κρήτης από τον Νοέμβριο του 2018 έως τον
Φεβρουάριο του 2019 και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και
του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.